建筑师曾经将过去的记忆与对未来展望结合设计了一栋建筑:记忆中用当地石材建造的建筑未曾有被破坏的痕迹,经久不衰,为居住者提供可靠的保护;那时的人们很少研究建筑造型,更加务实。现在,也许是为了适应快速的生活节奏,人们的看法发生了转变。不论如何,营造空间的最终目的是要为居住者带来舒适感。这对建筑师来说是一种未来式的设计方式;致力于提高生活质量,创造有积极氛围的空间,把人类看作建筑中的主角,在这里可以人们可以变得更好。

We have built a place for the present that projects back into memory and forward into the future: the memory of pristine landscapes where the buildings of local stone had to resist until eternity, protecting the inhabitants; when gestures were used sparingly in order to concentrate strength. Now, they respond to a different perception, perhaps more evolved, to adapt to the speed of life. However, the ultimate goal of a space remains as giving comfort to its inhabitant. This for us represents the drive towards the future; working to improve the quality of life and creating a place of positive energy, where man is the protagonist in finding his way to become a better person. 

▼入口,entrance

该项目是最基本的居住建筑,由一系列的混凝土结构围合而成。以立方体为基础,外部的混凝土薄墙向三个方向翻转,使空间敞开于高山环境的同时保持私密性。建筑的整体设计避免了业主与邻居的视觉碰撞,同时视野又十分开敞,将景观融入到业主的日常生活中。

The construction is used as a primary dwelling. It is designed as a volume enclosed by a set of concrete sects. Beginning as a cube and a square plan, these concrete blades are shifted three dimensionally to open the space up to the Alpine landscape, while maintaining privacy. It protects the inhabitants from visual collisions with the neighbours yet is generous in its prospect, the borrowed landscape becoming part of daily life. 

▼外墙的混凝土薄片向三个方向翻转,these concrete blades are shifted three dimensionally

▼防止业主与邻居产生视觉碰撞, protects the inhabitants from visual collisions with the neighbours

混凝土薄墙让设计师想到了露台和挡土墙,在这个地区挡土墙有时会离地而建,露出入口的门廊和西侧的房间。

The concrete blades evoke the idea of terracing and retaining walls, common in this region, that at times lift up off the ground, revealing the entrance porch and the west bedroom. 

▼挡土墙离地而建,露出入口的门廊和西侧的房间,retaining walls lift up off the ground, revealing the entrance porch and the west

建筑的中间层为迎合场地上的缓坡高低错列排布。南边两个外部楼梯连接厨房和起居室所在的平台。在传统石材结构中会设置外部楼梯通往楼上,因此这个设计强调了新设计与传统石材结构之间的关联,同时还对建筑的平台部分做了强化。

The plan of the house is staggered by a mid level floor, allowing the house adhere to the gentle slope of the land. To the south, a double stair system brings us to the terraces of the kitchen and the living room. This aspect underlines the importance of the relationship between this new presence and the traditional stone constructions of the region where the external stairs offered access to the upper floor level. This system also reinforces the perception of a terraced structure in the landscape. 

▼厨房和起居室所在的平台,the terraces of the kitchen and the living room

该项目是一个为了满足居住功能而生的有机体,它是这座山平静的支点。混凝土薄墙取自贝林佐纳中世纪城堡的断墙。该设计是建筑师理想中家的样子,与周围环境融合,与它们共同呼吸,让居住者成为周围绝妙景色的一部分。在建筑中可以看到不同方向的不同景色,有的是建筑师有意为之,有的是周围细节的再创造,例如邻居花园里的树木和葡萄藤。

The cube, the primal element of this new organism in which to live, is the place of calm and the fulcrum of the hill. Its concrete blades are fragments, broken off from the medieval castle walls of Bellinzona. It is our ideal home, an enclosure that opens up to the context and breathes it in, making us part of these wonderful surroundings. The space dilates across diverse horizons, in different directions, all intended by the design, and by the nearby details, like the tree or the vines of the neighbours’ gardens.

▼室内楼梯,interior stairs

 


▼夜景,night view

建筑在一个地方扎根、出生,并为人类赋予时间的意义。它们与我们一起成长。建筑比人类存在的时间更加长久,人类赋予了建筑未来。每个在爱中建造的建筑都会不断给人类惊喜,帮助人类,并与人类一起成长,不离不弃。

Architecture takes its from the place in which it is born and defines the time that runs in our senses. It changes and grows with us. It outlast us and we gift it to the future. Every house built with love will never stop surprising us, helping us and growing with us and those who will follow us. 

▼总平面,site plan

▼平面,plans

▼立面,elevations

▼剖面,sections

▼视角分析,analysis of views

▼概念图,conceptual design

Project: SWISS HOUSE XXXIV
Location: Galbisio, Switzerland
Function: Private house
Project start date: June 2015
Construction start date: February 2016
Completion date: March 2017
Site area: 857 m2
Building area: 135 m2
Total floor area: 260 m2
Basement floor area: 45 m2
Above ground floor area: 980 m3
Volume: 980 m3
Storeys: 1 level basement, 3 levels above ground
Materials: Main structure: reinforced concrete
Finish, exterior: Facade: reinforced concrete
Finish, interior: Walls: Plaster Ceilings: Plaster Floors: Tiles
Client: Renato Bison
Architect: Davide Macullo Architects – Lugano TI
Principal: Davide Macullo
Project architect: Lorenza Tallarini
Design collaborators: Michele Alberio
Construction/Site Management: Edy Toscano SA, Mesocco, CH
Landscape architect : Davide Macullo Architects, Lugano , CH
Interior design: Davide Macullo Architects, Lugano , CH
Structural engineer: Edy Toscano SA, Rivera, CH
Building engineer, acoustics: EcoControl SA, Locarno, CH
Construction company: Censi & Ferrari SA, Grono, CH
Waterproofing: Donada SA, Lugano, CH
Window construction: Metalconstruction Sagl, Giubiasco, CH
Heating, plumbing: Di Santo, Gorduno, CH
Electrician: Molteni SA, Castione, CH
Insulation, plasterer, painter: Matozzo SA, Osogna, CH
Metal construction: Curvotecnica SA, Castione, CH
Carpenter: Falegnameria Bosio Sagl, San Vittore, CH
Floor tiles construction: Bordogna S.r.l., Pellio Intelvi, I
Kitchen: 5 Stelle SA, Mezzovico, CH
Sanitaryware: Bordogna S.r.l., Pellio Intelvi, I
Photographer: Alexandre Zveiger, Lugano, CH

More:Davide Macullo Architects  更多关于他们: Davide Macullo Architects on gooood 

Recommended Jobs Submit a JobAll Jobs ?

          Post a Comment

          Random Jobs All jobs ?

          腾讯时时彩官方网站