Appreciations towards Benjai Architecture for providing the following description:

在越来越多“去售楼处化“的今天,功能单一和奢侈华贵的传统销售中心正逐渐失去市场的竞争力,迫切需要有革新观念思维的设计来打破行业领域的局限性。

Nowadays, traditional luxury real estate sales centers that offer unique utility are becoming less competitive in the market due to the coming concept of “weaken the necessity of sales center”. From this point of view, breakthroughs with brand new and innovative designs are mandatory to overcome the limitations in the industry.

▼接待大厅,reception hall

本案灵感来源于“纪念碑谷”这款网红游戏“一路上回归家园的初心”的概念,打造出中国独特的儿童主题售楼中心。我们希望人们第一次走进销售中心时,即能借助于丰富的场景设计开启未来家园的美好想象。

The inspiration of design originates from a popular online game called Monument Valley, which is a surreal exploration through fantastical architecture and geometry to guide the princess back home. Based on this concept, we proposed a children theme sales center. We worked and hope that the fantastically designed scenes could enlighten and lead the customers to imagine their future life in this space.

▼丰富而富有未来感的空间,rich space gives a feeling of future

项目的创新之处在于既能实现销售与人文的相结合,又会随着时间迁移实现空间不同时期功能的转变和延续。前期以销售为导向的售楼中心,到后期作为教育配套的幼儿园,最终演变为公共性的美好社区中心,与城市共生长。

The novelty of this design is to combine humanity cultural and sales, meanwhile, extend and change the function of this space along different periods. In more detail, the sales center is transformed from sales-based sales center to an educational kindergarten. It will eventually evolve into a beautiful community center of the public, and grow with the city as a whole.

▼沙盘区,exhibition hall

售楼处空间运用了大量的颜色,每个空间的颜色代表空间的功能和故事,将“纪念碑谷”的故事主题延伸到现实加深人们对空间的记忆。基于项目未来将作为社区幼儿园使用的现实,实现销售氛围与幼儿教育之间的平衡成为设计面临的最大挑战。

In this case, the designers have used colors to represent the space function and integrated the theme of “Monument Valley” in different zones to enhance the impression of the space. Since this project is aimed to design a multi-functional sales center, which integrated educational packages, the key challenge is to balance the concept of sales and kindergarten education.

▼连接沙盘室和洽谈区的拱廊,arcade connecting the exhibition hall and communication space

▼梦幻般的空间,illusion space

▼素雅的颜色创造舒适的交流环境,comfortable communication space in elegant palette

▼阶梯状的吧台,bar in stair shape

 

我们结合建筑和室内规划布局的六个空间——接待区、沙盘区、洽谈区、儿童活动区、音体室、艺术走廊,展开一场趣味旅程的设计叙事。 从空间感受整体上,设计团队注意室内室外环境的自然连接与融合,落地玻璃、半透明布帘等的应用,敞开式空间设计,将园区景观与自然光线引入室内,呈现明媚温暖的空间感受。从材质设计上,不仅空间注重环保大面积引进可回收利用进口pvc材料,而且在保证孩子们的健康有保障没有任何坚硬质感的材料,从品质上考虑,设计不仅要从童趣的梦幻出发有趣有故事,而且我们还重视产品的品质与质感,细节考究讲究。

Based on architectural and interior space layout, we developed a joyful narrative design through six spaces, namely reception, sand table, negotiation area, children’s center, multimedia area and art gallery. In order to improve the feeling of the whole space, our design team focused on the design of connection and integration of interior and external space. The view of garden landscape and natural light could be introduced to inner space, which benefits from the open space design, floor-to-ceiling window and semi-transparent curtain. As expected, the feeling of whole space is shiny and warm. With regards to material selection, high quality recyclable PVC is widely applied to ensure the space is environmental-friendly and safe for kids. Last but not least, the overall design is not only derived from childlike fantasy, but also full of details and consideration of the materiality.

▼颜色丰富的儿童活动室,children’s center with various colors

▼画廊,art gallery

▼洗手间前厅,lobby to the washroom

从接待区有趣的滑梯串联整个空间的故事进程,犹如你我是故事的主角,来探秘故事的过程,从滑梯来到核心空间———”逆向空间”寻找下个归家的入口,通过时光隧道穿越到———”梦幻空间”面对亦真亦假的自我对话,寻找揭秘的钥匙解开———”糖果实验室”去实验快乐如何快速发酵产生———”天马星空”的美景给你留下路程最好的里程碑的记忆,让故事继续延续…..

As the protagonist of the story, enter the core area named Reversing Space to find the way back to home, passing through the Time Tunnel and look for the key to secrets in Illusion Space. By investigating the way to produce happiness in Candy Lab and experiencing the beautiful scene in Penesas Starry Sky, precious memories are made while the story goes on…

▼财务办公室,financial office

▼平面图

▼剖透视图,perspective section

 

项目名称:博观熙岸博观熙岸营销中心室内设计
设计:上海彬占建筑设计咨询有限公司
联系邮箱:[email protected]
项目设计 & 完成年份:2018
主创及设计团队:冯未墨、黄华、孙泽峰、郭惠平
项目地址:山东潍坊
建筑面积:1320㎡
摄影师:B+M Studio 赵宏飞
客户:山东旭辉银盛泰集团、潍坊华翔置业有限公司

Project Name: Interior design of Boguanxi’an Sales Center
Design: Benjai Architecture
Contact E-mail: [email protected]
Design & Completion Year: 2018
Leader designer & Team: Weimo Feng, Hua Huang, Zefeng Sun, Huiping Guo
Project Location: Weifang, Shandong
Gross Built Area: 1320sqm
Photo Credits: B+M Studio 赵宏飞
Clints: 山东旭辉银盛泰集团、潍坊华翔置业有限公司

More: Benjai Architecture

Recommended Jobs Submit a JobAll Jobs ?

          Post a Comment

          Random Jobs All jobs ?

          腾讯时时彩官方网站